Perspectief Counselling in Apeldoorn

Verandering van perspectief biedt perspectief!

Over Perspectief Counselling

Perspectief Counselling valt onder de rubriek coaching in Apeldoorn.

Ervaar je stress, nare emoties of een conflict tussen je gevoel en je verstand? Ben je gespannen, onzeker, pieker je veel, perfectionistisch en kom je er niet uit wat je eraan wilt /kunt doen? Zoek je naar een veilige professionele gesprekspartner waar je je gevoelens en gedachten kunt bespreken en onderzoeken? Perspectief Counselling helpt je jezelf, je emoties en je stress beter te leren begrijpen en reguleren.

Wil je te weten komen of dit bij jou past? Je bent welkom voor een kennismakingsgesprek. Je hoeft het niet alleen te doen!

Vastlopen: Heb je het gevoel (bijna) vast te lopen in spanning, moeilijke, 'negatieve' en/of pijnlijke emoties zoals angst, verdriet, boosheid, verwarring en schaamte? Ook wanneer je een conflict in jezelf ervaart tussen je gevoel en je verstand geeft het stress.

Je kunt hiermee te maken krijgen in allerlei situaties, zoals persoonlijke of relatieproblemen en in je werk. Misschien twijfel je aan jezelf en/of veroordeel je jezelf hiervoor? (zoals "dit lukt me nooit" of "ik ben niet goed genoeg"). Het kunnen bespreken met iemand, helpt.

Omgaan met emoties en stress: Goed omgaan met deze emoties en gedachten is vaak moeilijk, soms wordt je overspoeld en soms ga je ze uit de weg, bijvoorbeeld door ze te negeren of 'in je hoofd te gaan zitten'. Je hiervan bewust worden is de eerste stap in het reguleren! Dit kun je leren!

De Kern: M.b.v. het (psychologische) model 'de Innerlijke Familie' en 'the Window of Tolerance' (model voor stressregulatie) kunnen we jouw situatie nader onderzoeken, verhelderen en zoeken naar mogelijkheden. Op deze manier je emoties en gedachten bespreken en reguleren met iemand bij wie je je veilig voelt, helpt. Dit is de kern van Perspectief Counselling.

Verandering van perspectief biedt perspectief

Counselling: Om overzicht en inzicht te krijgen in je stressreacties en de achterliggende redenen kan het zeer helpend zijn om je situatie te bespreken met een professional. We kunnen samen jouw manier van omgaan met je emoties en gedachten onderzoeken m.b.v. het model van de Innerlijke Familie. Bijvoorbeeld m.b.v. playmobil-poppetjes maken we zichtbaar hoe jij je innerlijke familie inzet. Gaandeweg ontwikkel je meer begrip voor jezelf. Dit model biedt ook inzicht in welke kwaliteiten je hebt of kunt ontwikkelen ter verbetering van je situatie.

Reguleren: Ook je manier waarop je je emoties en stress reguleert is belangrijk. Ben je bijvoorbeeld snel geneigd om 'in je hoofd te gaan zitten' of wordt je 'meegesleurd op de golven van je emoties'? Hoe je je emoties kunt reguleren, onderzoeken we m.b.v. the Window of Tolerance. (met 'reguleren' wordt bedoeld een optimale respons op een stressor én weer tot rust kunnen komen)

Op een veilige plek je (steeds meer) bewust worden van wat er gebeurt ín jou en dit bespreekbaar maken in een vertrouwelijke relatie helpt om je gevoelens en gedachten, en dus jezelf, beter te leren kennen, begrijpen en reguleren.

Ondersteuning: De stap zetten om je gedachten en gevoelens met iemand te bespreken en te onderzoeken kan kwetsbaar voelen en spanning geven. Veranderingen zijn voor veel mensen spannend en onzeker, zeker in het begin. De eerste stappen zijn je bewust worden van wat er ín jezelf gebeurt, en dat je er alleen niet uitkomt en hulp wilt. Omdat je dit nu leest heb je hierin al een stap vooruit gezet. Perspectief Counseling biedt je graag ondersteuning bij de stappen die volgen in jouw proces. In een kennismakingsgesprek vertel ik je graag meer hierover.

Voor meer informatie en de mogelijkheden verwijs ik u graag door naar de website. U kunt ook contact opnemen via de contactgegevens.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Perspectief Counselling uit de rubriek coaching uit Apeldoorn is gevestigd aan de Ribeslaan 33 in Apeldoorn. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-12863900.

Diensten en producten voor coaching

Trefwoorden die horen bij Perspectief Counselling zijn o.a. :